fisk og sjømat

Hjemmelagede fiskekaker med fargerik råkost og rømmedressing

Hjemmelagde fiskekaker er lett å bli hekta på! Dessuten fins det mye spennende tilbehør – hva med fargerik råkost, og en deilig rømmedressing?

Gyldne hjemmelagede fiskekaker med et dryss grønt. Servert på blått fat, med råkostsalat og dressing på siden.

30min / 30min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du:

500ghvit fisk

1tssalt

1 og en halvsspotetmel

en fjerdedeltspepper

en fjerdedeltsrevet muskatnøtt

1stkegg

1dlmelk (spe til riktig konsistens)

Råkost:

2stkgulrøtter

en halvstkrødkål

1dlrosiner

1dlcashewnøtter

en halvstksitron

Dressing:

2dlrømme

1dlmajones

3ssgressløk

1tssitronsaft (smak til)

1tssalt og pepper (smak til)

Fremgangsmetode

Del fisken i terninger og kjør glatt sammen med salt i en matmølle med kniver til en jevn masse.
Ha i potetmel, krydder og egg og kjør til det er blandet inn. Spe med melken litt etter litt, til du har en passe fast konsisitens.
Smelt smør i en stekepanne og form små kaker ved hjelp av to spiseskjeer. Stek fiskekakene til de har fin stekefarge på den ene siden før du snur og steker ferdig på den andre siden.

Råkost

Bruk et juliennejern eller et rivjern og riv gulrot og rødkål i små strimler. Skjær sukkerertene i fine strimler på langs. Bland sammen med rosiner og cashewnøtter. Press over sitronsaft og vend alt sammen.

Dressing

Hakk opp gressløken og rør sammen med rømme og majones. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit