fisk og sjømat
Hjemmelagede fiskekaker med fargerik råkost og rømmedressing
Hjemmelagde fiskekaker er lett å bli hekta på! Dessuten fins det mye spennende tilbehør – hva med fargerik råkost, og en deilig rømmedressing?
30min / 30min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
500 ghvit fisk
1 tssalt
1 og en halv sspotetmel
en fjerdedel tspepper
en fjerdedel tsrevet muskatnøtt
1 stkegg
1 dlmelk (spe til riktig konsistens)
Råkost:
2 stkgulrøtter
en halv stkrødkål
1 dlrosiner
1 dlcashewnøtter
en halv stksitron
Dressing:
2 dlrømme
1 dlmajones
3 ssgressløk
1 tssitronsaft (smak til)
1 tssalt og pepper (smak til)
Fremgangsmetode
Del fisken i terninger og kjør glatt sammen med salt i en matmølle med kniver til en jevn masse.
Ha i potetmel, krydder og egg og kjør til det er blandet inn. Spe med melken litt etter litt, til du har en passe fast konsisitens.
Smelt smør i en stekepanne og form små kaker ved hjelp av to spiseskjeer. Stek fiskekakene til de har fin stekefarge på den ene siden før du snur og steker ferdig på den andre siden.
Råkost
Bruk et juliennejern eller et rivjern og riv gulrot og rødkål i små strimler. Skjær sukkerertene i fine strimler på langs. Bland sammen med rosiner og cashewnøtter. Press over sitronsaft og vend alt sammen.
Dressing
Hakk opp gressløken og rør sammen med rømme og majones. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆