Til hovedinnhold
fisk og sjømat

Hjemmelaget fiskegrateng med makaroni

Fiskegrateng kan du enkelt servere hjemme, prøv den klassiske varianten med makaroni, eller varier med blomkålbuketter. Barna vil elske den!

Gylden hjemmelaget fiskegrateng, servert i lys ildfast form, på lyseblå grytelapper. Kokte poteter på siden.

40min / 20min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

4 porsjoner

400ghvit fisk

2sssmør

2ssmel

5dlmelk

2dlgrønne erter

2dlmakaroni

1tssalt

en fjerdedeltsmuskat

3stkegg

2stkknekkebrød

Fremgangsmetode

Sett ovnen på 200 grader over- og undervarme.
Lag hvit saus ved å smelte smør, røre inn melet og så spe med litt og litt melk. Rør kraftig mellom hver gang, slik at du får en jevn saus uten klumper. Krydre med salt og muskat og la sausen småkoke i noen minutter for å fjerne melsmaken.
Del fisken i mindre biter. Du kan bruke både kokt, stekt eller rå fisk. Bruk det du har. Ha fisken i en ildfast form.
Trekk sausen av varmen og la den avkjøle litt før du rører inn ett og ett egg av gangen.
Vend inn ukokt eller kokt (alt etter hva du har) makaroni i sausen, og gjør så det samme med de grønne ertene.
Hell sausen med makaroni og erter over fisken og bruk så en skje eller en slikkepott og vend det litt sammen slik at det blir blandet i formen.
Knus knekkebrødene og strø over.
Stek gratengen midt i ovnen i 35-40 minutter. La gjerne gratengen hvile 5-10 minutter før den serveres.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit