fisk og sjømat
Hjemmelaget fiskegrateng med makaroni
Fiskegrateng kan du enkelt servere hjemme, prøv den klassiske varianten med makaroni, eller varier med blomkålbuketter. Barna vil elske den!
40min / 20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
4 porsjoner
400 ghvit fisk
2 sssmør
2 ssmel
5 dlmelk
2 dlgrønne erter
2 dlmakaroni
1 tssalt
en fjerdedel tsmuskat
3 stkegg
2 stkknekkebrød
Fremgangsmetode
Sett ovnen på 200 grader over- og undervarme.
Lag hvit saus ved å smelte smør, røre inn melet og så spe med litt og litt melk. Rør kraftig mellom hver gang, slik at du får en jevn saus uten klumper. Krydre med salt og muskat og la sausen småkoke i noen minutter for å fjerne melsmaken.
Del fisken i mindre biter. Du kan bruke både kokt, stekt eller rå fisk. Bruk det du har. Ha fisken i en ildfast form.
Trekk sausen av varmen og la den avkjøle litt før du rører inn ett og ett egg av gangen.
Vend inn ukokt eller kokt (alt etter hva du har) makaroni i sausen, og gjør så det samme med de grønne ertene.
Hell sausen med makaroni og erter over fisken og bruk så en skje eller en slikkepott og vend det litt sammen slik at det blir blandet i formen.
Knus knekkebrødene og strø over.
Stek gratengen midt i ovnen i 35-40 minutter. La gjerne gratengen hvile 5-10 minutter før den serveres.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆