Til hovedinnhold
fisk og sjømat

Hjemmelaget fiskegrateng med sprøtt lokk

Ingenting er som en nystekt fiskegrateng laget helt fra bunnen av! Her er en klassisk oppskrift med muskatnøtt, makaroni og brødsmuler.

fiskegrateng

30min / 30min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

6 porsjoner

1kgfiskefilet (skinn- og benfri)

350gmakaroni

50gsmør

50ghvetemel

1 og en fjerdedelmelk

1 og en halvtssalt

1tsmuskatnøtt

5stkegg

1dlbrødsmuler

Fremgangsmetode

Sett ovnen på 200 grader
Kok makaronien i lettsaltet vann til den blir nesten ferdigkokt
Imens: Kok opp melken. Tilsett fiskefiletene (bør være i store biter), og ta av varmen. La stå i 5-6 minutter, til fisken er ferdigkokt. Løft den forsiktig ut med en hullsleiv, og del den opp i mindre biter
Smelt smøret på svak varme, og rør inn melet. Tilsett gradvis melken som fisken ble kokt i – la koke opp mellom hver gang. Småkok på svak varme i 7-8 minutter. Rør ofte. Ta av varmen og la kjølne litt
Skill eggene, og pisk eggehvitene stive. Rør inn eggeplommene i den hvite sausen. Tilsett salt og malt muskatnøtt. Vend inn de stivpiskede eggehvitene
Pensle en ildfast form med litt olje. Fordel fisk og makaroni i, og hell over sausen. Strø over brødrasp. (Ha smørklatter på toppen rett før steking)
Stekes i 20-30 minutter på midterste rille i ovnen.

Tips:

Det er viktig at melken og fisken holder kjøleskaptemperatur for en best mulig hjemmelaget fiskegrateng. Bruk gjerne fullkornspasta, lettere melk og plantemargarin for å gjøre retten sunnere og mer hjertevennlig.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit