fisk og sjømat
Hjemmelaget fiskegrateng med sprøtt lokk
Ingenting er som en nystekt fiskegrateng laget helt fra bunnen av! Her er en klassisk oppskrift med muskatnøtt, makaroni og brødsmuler.
30min / 30min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
6 porsjoner
1 kgfiskefilet (skinn- og benfri)
350 gmakaroni
50 gsmør
50 ghvetemel
1 og en fjerdede lmelk
1 og en halv tssalt
1 tsmuskatnøtt
5 stkegg
1 dlbrødsmuler
Fremgangsmetode
Sett ovnen på 200 grader
Kok makaronien i lettsaltet vann til den blir nesten ferdigkokt
Imens: Kok opp melken. Tilsett fiskefiletene (bør være i store biter), og ta av varmen. La stå i 5-6 minutter, til fisken er ferdigkokt. Løft den forsiktig ut med en hullsleiv, og del den opp i mindre biter
Smelt smøret på svak varme, og rør inn melet. Tilsett gradvis melken som fisken ble kokt i – la koke opp mellom hver gang. Småkok på svak varme i 7-8 minutter. Rør ofte. Ta av varmen og la kjølne litt
Skill eggene, og pisk eggehvitene stive. Rør inn eggeplommene i den hvite sausen. Tilsett salt og malt muskatnøtt. Vend inn de stivpiskede eggehvitene
Pensle en ildfast form med litt olje. Fordel fisk og makaroni i, og hell over sausen. Strø over brødrasp. (Ha smørklatter på toppen rett før steking)
Stekes i 20-30 minutter på midterste rille i ovnen.
Tips:
Det er viktig at melken og fisken holder kjøleskaptemperatur for en best mulig hjemmelaget fiskegrateng. Bruk gjerne fullkornspasta, lettere melk og plantemargarin for å gjøre retten sunnere og mer hjertevennlig.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆