Til hovedinnhold
fisk og sjømat

Tre gode sauser til reker

Reker med chilimajones, urterømme eller en saus med litt spicy asiatisk smak, det er supergod og enkel kosemat.

Tre gode sauser til reker

15min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Superenkel

Ingredienser

2 porsjoner

Dette trenger du til chiliaioli:

crème fraîche (eller lettrømme)

finhakket rød chili

finhakket hvitløk (eller 1/2 kinesisk hvitløk)

dijonsennep

pepper

majones

Dette trenger du til urtesaus:

crème fraîche (eller lettrømme)

finhakket estragon

Finhakket basilikum

sitron (saften)

Dette trenger du til saus med asiatisk sting:

crème fraîche (eller lettrømme)

finhakket rød chili

kinesisk hvitløk (finhakket)

fersk ingefær (revet)

kajennepepper

Fremgangsmetode

Slik lager du chiliaioli
Rør crème fraîche, krydder og sennep sammen, og vend det med majonesen. Du kan selv regulere smaken og konsistensen ut fra hvor mye majones du bruker.

Slik lager du urtesaus

Rør sammen crème fraîche eller rømme, finhakkede urter og litt sitronsaft. Mengden urter justerer du selv.

Slik lager du saus med asiatisk sting

Rør sammen alle ingrediensene, men smak deg fram til hvor mye ingefær og kajenne du vil ha i. Du trenger bare litt kajenne, for chilien er sterk. Men kajenne gir en litt annen smak og litt annen varme enn chilien.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆