sauser, dressing og dip
Tre gode sauser til reker
Reker med chilimajones, urterømme eller en saus med litt spicy asiatisk smak, det er supergod og enkel kosemat.
15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Superenkel
Ingredienser
2 porsjoner
Dette trenger du til chiliaioli:
1 sscrème fraîche (eller lettrømme)
en halv stkfinhakket rød chili
3 feddfinhakket hvitløk (eller 1/2 kinesisk hvitløk)
en halv tsdijonsennep
1 klypepepper
1 posemajones
Dette trenger du til urtesaus:
1 dlcrème fraîche (eller lettrømme)
1 nevefinhakket estragon
1 neveFinhakket basilikum
en halv stksitron (saften)
Dette trenger du til saus med asiatisk sting:
1 dlcrème fraîche (eller lettrømme)
1 stkfinhakket rød chili
1 stkkinesisk hvitløk (finhakket)
2 cmfersk ingefær (revet)
1 klypekajennepepper
Fremgangsmetode
Slik lager du chiliaioli
Rør crème fraîche, krydder og sennep sammen, og vend det med majonesen. Du kan selv regulere smaken og konsistensen ut fra hvor mye majones du bruker.
Slik lager du urtesaus
Rør sammen crème fraîche eller rømme, finhakkede urter og litt sitronsaft. Mengden urter justerer du selv.
Slik lager du saus med asiatisk sting
Rør sammen alle ingrediensene, men smak deg fram til hvor mye ingefær og kajenne du vil ha i. Du trenger bare litt kajenne, for chilien er sterk. Men kajenne gir en litt annen smak og litt annen varme enn chilien.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆