fisk og sjømat
Klassisk seibiff med stekt løk
Vil du spise mer hvit fisk er seibiff et godt alternativ. Med stekt løk og råkostsalat har du en god og sunn hverdagsmiddag for hele familien.
1t / 30min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du til seibiff:
800 gsei uten skinn og bein (frossen)
60 ghvetemel
1 tssalt
en halv tspepper
3 sssmør (til steking)
Stekt løk:
3 stkstore løk (i tynne skiver)
3 sssmør
1 tssukker
Råkost:
400 ggulrøtter
en halv stksitron (saft og revet skall)
Persillesmør:
100 gsmør
2 ssfersk persille (finhakket)
Servering:
800 gkokte poteter
en halv stksitron (i båter)
Fremgangsmetode
Legg fisken til tining ca. 1 time på kjøkkenbenken. Du kan også tine fisken i kaldt vann, innpakket i en tett plastpose. Det tar litt kortere tid.
Del seiblokkene i porsjonsstykker. Bland sammen mel, salt og pepper på en tallerken og vend seibiffene i melet slik at alle sidene blir godt dekket.
Smelt rikelig med smør i en stekepanne på middels sterk varme. Stek seibiffene godt på begge sider, til den er gjennomstekt og har fått fin stekefarge. Det tar 15-20 minutter.
Stekt løk
Fjern tørre lag på løken og del i tynne skiver. Bruk gjerne mandolin om du har.
Smelt smør i en stekepanne på middels sterk varme. Tilsett løk og sukker. La det surre til i 20-40 minutter til løken er myk og begynner å få en gyllen farge. Rør om underveis og pass på at løken ikke blir brent. Hold varm til maten skal serveres.
Råkost
Skrell gulrøttene og rasp på grovt rivjern. Riv over sitronskall og bland godt. Ringle til slutt over ferskpresset sitronsaft.
Persillesmør
Smelt smør i en liten kasserolle. Rør inn finhakket persille.
Server seibiff og stekt løk med kokte poteter, persillesmør og sitronbåter.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆