Til hovedinnhold
fisk og sjømat

Krabbeklør med sterk saus

Det milde, fine krabbekjøttet i klørne tåler litt trøkk og litt smak. Disse gode munnfullene kommer til å fyke unna på skalldyrfesten eller på tapasbordet.

10min / 10min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du:

krabbeklør (12-15 stk)

1stkgul løk

3stkhvitløksfedd

1stkchili

5cmfersk ingefær

1bokshakkede tomater

2sssoyasaus

2sshonning (flytende)

1stklime (saft og revet skall)

smør (til steking)

vann (1-2 dl)

salt og pepper (smak til)

Til pynt:

frisk koriander

ristede sesamfrø

vårløk (finstrimlet)

Fremgangsmetode

Stek løk, hvitløk, chili og ingefær i smør til løken er gyllen. Ha over tomater, vann, soyasaus og honning, og kok over svak varme i noen minutter.
Smak til sausen med salt, pepper og lime.
Knekk forsiktig krabbeklørne, og varm de i sausen. Servér med koriander,sesamfrø og vårløk.

TIPS

Hvis du ønsker, kan noe av sausen vendes sammen med nudler og serveres til.
Brød til å dyppe i sausen ­an­befales også.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn