Til hovedinnhold
fisk og sjømat

Kremet fiskegryte

Med få grep lager du en enkel fiskegryte helt fra bunnen av.

Kremet fiskegryte

20min / 10min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

400glettsaltet torsk

2stkgulrøtter

en halvstkpurre

4stkpoteter

2dlvann

1stkfiskebuljongterning

1sshvetemel

2dlmelk

1klypesalt og pepper

1dlrømme

Fremgangsmetode

Fjern skinnet på 400 g lettsaltet torsk og del i biter, ca. 3 cm. Grovhakk 2 gulrøtter, ½ purre og 4 poteter.
Kok grønnsakene i 2 dl vann under lokk til møre, ca. 10 minutter. Rør inn 1 fiskebuljongterning.
Lag en jevning ved å røre sammen 1 ss hvetemel og 2 dl melk. Hell i gryten i en tynn stråle under omrøring. Kok opp og la sausen tykne.
Ha fisken i gryten og la den trekke i 3 minutter eller til gjennomkokt. Smak til med salt og pepper og rør inn 1 dl rømme.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn