Til hovedinnhold
fisk og sjømat

Kremet fiskesuppe med bakt skrei, reker og grønnsaker

Benytt sjansen når det er skreisesong og lag en god, hvit fiskesuppe med mye fisk og sprø grønnsaker.

Kremet fiskesuppe med bakt skrei, reker og grønnsaker

40min / 15min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

1stkskreihode og bein

1lvann

400ggrønnsaker (blandet gulrot, sellerirot, purreløk, i biter)

4dlmatfløte

1ssmaisenna (hvis du vil ha suppen litt tykkere)

400gskrei (i biter)

1dæsjsalt og pepper

20greker (renset)

2sshakket gressløk

2sshakket persille

Fremgangsmetode

Kok hode og bein i 1 liter vann i 20–30 minutter. Sil godt og kok inn væsken til ca. 6 dl. Det skal ikke fosskoke, bare trekke.
Tilsett grønnsakene og la dem koke i kraften i 2 minutter. Tilsett fløte og ev. maisennamel hvis du vil ha suppen tykkere.
Krydre skreien med salt og pepper og bak fisken i ovnen på 120 °C i 20 minutter.
Anrett suppen på tallerkener, ha i grønnsaker, reker og skrei. Topp med hakkede urter.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn