kveite

Kveite med nøttelokk og søtpotet

Kveite er fast og fin fisk. Topp den med et sprøtt nøttelokk og server med søtpoteter og smeltet soyasmør ved siden av så har du en skikkelig digg middag som passer til både hverdags og fest.

Kveite med nøttelokk og raspet søtpotet servert på lys grå tallerken med kokte grønne bønner. Tallerkenen står på linhåndkle på beige bakgrunn med to skåler krydder og saus ved siden av, og en rød gaffel.

20min / 15min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

800gkveite

600gsøtpoteter

125gvalnøtter (hakket)

3stkfedd hvitløk

1stksitron (skallet av hele + saften fra 1/2 sitron)

150gsmør

2stksjalottløk

1stkchili (rød)

2sssoyasaus

1ssbalsamicoeddik

olivenolje

frisk persille

200ggrønne bønner

Fremgangsmetode

Del fisken i porsjonsstykker, og legg dem i en smurt, ildfast form.
Hakk valnøtter og 1 fedd hvitløk, og skrell skallet av sitronen. Bland det med saften fra 1/2 sitron og 3 ss olje. Legg det som et lokk over fisken.
Bak fisken i ovnen på 180 grader i ca. 12 minutter. La den hvile litt mens du lager resten av tilbehøret.
Smelt smøret i en kjele. La det putre på svak varme, fjern skummet og la smøret bli nøttebrunt. Finhakk sjalottløk, 1 fedd hvitløk og chili, og bland det med soyasaus og balsamicoeddik. Ha det i smøret rett før servering.
Rasp søtpotetene grovt. Stek det i olje med 1 fedd hvitløk og en neve persille til potetene er møre.
Kok opp lettsaltet vann, og ha i bønnene. La det koke opp igjen, og hell av vannet med det samme.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit