kveite
Kveite med nøttelokk og søtpotet
Kveite er fast og fin fisk. Topp den med et sprøtt nøttelokk og server med søtpoteter og smeltet soyasmør ved siden av så har du en skikkelig digg middag som passer til både hverdags og fest.
20min / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
800 gkveite
600 gsøtpoteter
125 gvalnøtter (hakket)
3 stkfedd hvitløk
1 stksitron (skallet av hele + saften fra 1/2 sitron)
150 gsmør
2 stksjalottløk
1 stkchili (rød)
2 sssoyasaus
1 ssbalsamicoeddik
olivenolje
frisk persille
200 ggrønne bønner
Fremgangsmetode
Del fisken i porsjonsstykker, og legg dem i en smurt, ildfast form.
Hakk valnøtter og 1 fedd hvitløk, og skrell skallet av sitronen. Bland det med saften fra 1/2 sitron og 3 ss olje. Legg det som et lokk over fisken.
Bak fisken i ovnen på 180 grader i ca. 12 minutter. La den hvile litt mens du lager resten av tilbehøret.
Smelt smøret i en kjele. La det putre på svak varme, fjern skummet og la smøret bli nøttebrunt. Finhakk sjalottløk, 1 fedd hvitløk og chili, og bland det med soyasaus og balsamicoeddik. Ha det i smøret rett før servering.
Rasp søtpotetene grovt. Stek det i olje med 1 fedd hvitløk og en neve persille til potetene er møre.
Kok opp lettsaltet vann, og ha i bønnene. La det koke opp igjen, og hell av vannet med det samme.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆