Til hovedinnhold
fisk og sjømat

Den aller beste måten å grille laks på

Laks er ufattelig godt på grillen, enten du har trukket den selv eller kjøpt fersk i butikken. Aller best blir den hvis du trer den på pinne og servere digge sauser til.

Den aller beste måten å grille laks på

15min / 2t forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du :

800glaksefilet (delt i store kuber)

Dette trenger du til marinade:

en halvtsgurkemeie

en halvtsmalt koriander

en halvtsmalt spisskummen

en halvtschilipulver

en halvtspaprikapulver

1klypeflaksalt

2sslimesaft

4sskokoskrem (det øverste laget på kokosmelken når du åpner en boks)

Dette trenger du til basilikum- og persillepesto:

1pottebasilikum

1pottekruspersille

100gparmesan

1sssitronsaft (smak til om du trenger mer)

1håndfullbrødsmuler

Dette trenger du til sataysaus:

200gpeanøtter (usaltede)

1stkrød chili (grovhakket uten frø)

2feddhvitløk (grovhakket)

2stilkersitrongress (kun den hvite delen nederst, grovhakket)

en halvstkgul løk (grovhakket)

en halvtsgurkemeie

en halvtsmalt koriander

en halvtschilipulver

2sssesamolje

2ssnøytral olje

1klypeflaksalt

1bokskokosmelk

2ssfiskesaus

2sslimesaft

en halvpottekoriander

Fremgangsmetode

Bland alle ingrediensene til marinaden og bland i laksebitene. Rør godt og sørg for at alle laksebiter er dekket av marinaden.
La fisken marinere noen timer (eller over natten). La stå kjølig.
Når laksen er ferdigmarinert, trer du bitene på grillspyd.
Stek laksepinnene i en grillpanne eller på grillen.

Slik lager du basilikum- og persillepesto

Kjør alle ingrediensene til pestoen til en jevn blanding med en stavmikser.
Server grillet laks med pesto, lime og chilikrydder. Du kan også variere fiskespydene med en delikat saus fra Indonesia.

Slik lager du sataysaus

Rist peanøttene gylne i pannen.
Kjør chili, hvitløk, sitrongress, løk, gurkemeie, koriander, chilipulver og sesamolje i en blender til en grov masse. Stek dette i litt nøytral olje i en panne i ca 5 minutter. Rør så det ikke brenner seg.
Hell på kokosmelken i 3 omganger. La det tykne mellom hver gang du heller på kokosmelk. La dette småkoke i 30 minutter mens du rører av og til. Sausen begynner nå å skille ut olje som legger seg som et lag på toppen. Da er den ferdig.
Tilsett 2 ss fiskesaus og limesaft etter smak. Pynt med frisk koriander.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn