laks

Ceviche av laks med mangosalsa og ovnsbakt søtpotet

Den trendy og næringsrike fiskeretten ceviche har tatt verden med storm! All slags rå, fersk fisk av god kvalitet kan marineres i sitrussaft; her har vi valgt laks, som får godt selskap av frisk mangosalsa og ovnsbakt søtpotet.

Ceviche av laks med mangosalsa og ovnsbakt søtpotet, servert i hvit skål på linserviett. Frisk koriander på toppen og spisepinner i bambus ved siden av.

20min / 1t forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

2 porsjoner

Ceviche av laks:

250gfersk laks (eller ørret)

1klypesalt

2stklime (kun saft)

1stkrød chili

1feddhvitløk

Ovnsbakt søtpotet:

2stksøtpoteter

1ssolivenolje

1klypesalt og pepper

Mangosalsa:

1stkmango

en halvstilkvårløk

1stkavokado

en halvstkrødløk

1håndfullfrisk koriander

Fremgangsmetode

Ovnsbakt søtpotet

Sett ovnen på 220 grader.
Vask og skrell søtpotetene. Del dem i terninger og legg dem på bakepapir. Hell over litt olivenolje, salt og pepper. Stek søtpotetterningene i ovnen i ca. 20 minutter, til de er møre.

Ceviche

Skjær laksen i små terninger og dryss med salt.
Skvis saften av to lime i en skål. Tilsett chili i tynne ringer, og et helt hvitløksfedd. Bland fisken med marinaden og sett i kjøleskapet i 30–60 minutter.

Mangosalsa

Skjær mango, vårløk og avokado i like store biter og rødløk i tynne skiver. Finhakk koriander. Bland mangosalsaen godt sammen.
Ta fisken ut av kjøleskapet. Kast hvitløksfeddet. Bland fisken med mangosalsaen og legg på et fat. Ta søtpotetene ut av ovnen og vend dem forsiktig inn. Ikke hell over marinaden – hvis du ikke føler deg skikkelig modig!

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit