laks
Ceviche med søtpotet og mango
Den trendy fiskeretten ceviche har tatt en hel verden med storm. Det smaker friskt og er superenkelt å tilberede. All slags rå, fersk fisk kan marineres i sitrussaft. Prøv ceviche med laks og søtpotetbåter.
30min / 30min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
2 porsjoner
250 gfersk laks (eller ørret)
en halv stkrødløk
2 stklime
1 stkrød chili (avhengig av hvor sterkt du liker det)
1 stkmango
en halv stilkvårløk
1 stkavokado
2 stksøtpoteter
1 håndfullfrisk koriander
1 klypesalt og pepper
Fremgangsmetode
Sett ovnen på 220 grader.
Vask og skrell søtpotetene. Del dem i terninger og legg dem på bakepapir. Hell over litt olivenolje, salt og pepper. Stek søtpotetbåtene i ovnen i cirka 20 minutter til de er møre.
Skjær laksen i små terninger og dryss med salt.
Skvis saften av to lime i en skål. Tilsett chili i tynne ringer og et helt hvitløksfedd. Bland fisken med marinaden og sett i kjøleskapet i 30–60 minutter.
Skjær mango, vårløk og avokado i like store biter og rødløk i tynne skiver. Finhakk koriander. Bland mangosalsaen godt sammen.
Ta fisken ut av kjøleskapet. Kast hvitløksfeddet. Bland fisken med mangosalsaen og legg på et fat. Ta søtpotetene ut av ovnen og vend dem forsiktig inn. Ikke hell over marinaden – hvis du ikke føler deg skikkelig modig!
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆