laks
Grillet asiatisk laksefilet med spicy risnudler
Saftig laks med friske smaker fra Asia. Lag den spicy, eller mild. Godt blir det uansett!
10min / 20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
500 gCoop Grill Perfekt Laksefilet
1 stklime (kun saften)
2 sshonning
1 stkchili (grønn, finhakket)
1 sssesamolje
1 ssingefær (revet)
2 feddhvitløk (finhakket)
Spicy risnudler:
1 pkrisnudler
1 dlnaturell yoghurt
1 stklime (kun saften)
1 tswasabi paste (kan sløyfes)
1 stkagurk
1 pkvårløk
1 pkreddiker
4 stkkiwi
1 dlpeanøtter (hakkede)
1 nevekoriander (finhakket)
salt
Fremgangsmetode
Bland saften fra en lime, honning, chili, sesamolje, ingefær og hvitløk. Pensle fisken med marinaden.
Kok risnudler som anvist på pakken og skyll i kaldt vann. Bland sammen med yoghurt, wasabi paste, limesaft fra en lime og litt salt.
Grill laks og vårløk i ca. 2-3 minutter på hver side. Pensle på med mer marinade underveis.
Skjær agurken tynt på langs med en mandolin eller ostehøvel. Skjær vårløk og reddik i tynne skiver, kiwi i biter og bland sammen med agurkstrimlene. Server med nudler og nygrillet laks.
Toppes med hakkede peanøtter og frisk koriander.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆