10min / 30min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
900 glaksefilet (uten skinn)
300 gris
6 dlvann
1 stkchili
1 stkingefær (bit, tommelstor)
3 feddhvitløk
2 stksitrongress
1 stklime
1 dlsoyasaus
1 dlsøt chilisaus
vårløk
koriander
Salat:
1 stkagurk
1 stkrødløk
200 gbønnespirer
50 gcashewnøtter
Asiatisk salatdressing:
chili (frøene fra ovenfor, evt chili flakes)
2 stklime
4 ssfiskesaus (asiatisk)
Fremgangsmetode
Formarm ovnen til 250 grader.
Skyll risen i kaldt vann og ha i gryten sammen med vann fra vannkokeren. Kok opp og la småputre med lokk.
Grovkutt chili uten frø (men ta vare på frøene til senere), ingefær, hvitløk og sitrongress. Knus det i morter/stavmikser til grov puré sammen med soyasaus og søt chilisaus.
Legg fiskefileten på et smurt stekebrett. Gni den ferske krydderpureen over fiskefileten. Skjær lime i skiver og fordel utover fisken. Bak i ovnen på midterste rille i ca. 10 minutter til kjøttet flaker seg.
Riv agurk på den grove siden av rivjernet og press deretter ut vannet. Kutt rødløk i tynne skiver. Ha alt i en stor bolle sammen med bønnespirer og cashewnøtter.
Finhakk chili-frøene og press lime. Bland med fiskesaus i en liten bolle. Hell dressingen over salaten.
Ta fisken ut av ovnen og legg på fat.
Ta av lokket på risen og la den dampe godt av seg.
Dryss grovhakket vårløk og koriander over fisken. Server med ris og salat.
Oppskrift og bilde av The Flying Culinary Circus
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆