Hjemmelagde fiskepinner, råkostslaw og smørkokt potet
Nesten alle digger fiskepinner. Det er noe med den sprø skorpen og den beinfrie fisken, og det at man kan spise dem i hånden hvis man vil. Når du lager fiskepinner selv, så vet du at det er ren fisk i dem. Dessuten er det ikke vanskelig å få den herlige, sprø skorpen utenpå. En frisk og god råkostsalat og nykokte poteter eller potetstappe er helt topp ved siden av. Har du lyst til å gjøre litt mer ut av grønnsakene, kan du lage en variant av «coleslaw». Det er bare å snitte grønnsakene fint og blande dem med litt majones, dill og sitronsaft. Når du koker potetene og vender dem i smør, salt og pepper kan vi love at de blir ekstra gode.
20min / 20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
600 glaksefilet (du kan også bruke annen fisk, fks. sei, torsk eller ørret.)
1 klypesalt og pepper
2 dlhvetemel
2 stkegg (sammenpisket)
3 dlstrøkavring (ev. pankomel)
1 dæsjolje (til steking, bruk gjerne frityr for større kontroll på varmen)
1 stkgulrot (revet)
1 stkfennikel (i strimler)
1 stkstangselleri (i strimler)
1 buntvårløk
2 dlmajones
3 ssdill (finhakket)
1 stksitron (saften)
8 stkamadinepoteter
100 gmeierismør