laks
Kremet pasta med varmrøkt laks, sitronpepper og kapers
Fersk pasta med varmrøkt laks, kremet dillsaus og kapers - her er hverdagsmiddagen som er både smaksrik, og like lett å lage som den er å like!
15min / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
1 sssmør
2 stkfinhakket sjalottløk
2 feddfinhakket hvitløk
1 stkfinhakket rød chili
3 dlkremfløte
en halv tssitronpepper
en fjerdedel stksitron (saften)
1 klypesalt
500 gfersk tagliatelle (300-350 g tørr pasta)
200 gbrokkoli (i små buketter)
4 stilkerfinhakket dill
300 gvarmrøkt laks
100 gruccola
2 sskapers
Fremgangsmetode
Smelt smøret i en stor gryte på medium sterk varme. Tilsett sjalottløk, hvitløk og chili, og la løken surre seg myk og blank uten å få farge.
Tilsett fløte og la alt trekke rett under kokepunktet i 3-5 minutter. Smak til med sitronpepper, sitronsaft - og salt om nødvendig.
Kok pasta som anvist på pakken, i rikelig med lettsaltet vann. Ta vare på litt av kokevannet.
Del brokkoli i små buketter og ha i pastavannet de siste 2 minuttene før pastaen er ferdig og kok dem så vidt møre.
Rør dill inn i sausen. Vend inn pastaen, og spe med litt pastavann dersom det trengs mer væske. Server med varmrøkt laks i biter, og ruccola og salte kapers på toppen.
Tips! Varmrøkt laks kan erstattes med skinn- og benfri laksefilet som bakes i ovnen på 200˚C i ca 10 minutter. Krydre gjerne med sitronpepper for ekstra god smak.
Tips!
Varmrøkt laks kan erstattes med skinn- og benfri laksefilet som bakes i ovnen på 200˚C i ca 10 minutter. Krydre gjerne med sitronpepper for ekstra god smak.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆