laks
Laks i wrap med mangosalsa
Wrap med laks, mangosalsa, salat og sriracha-majo er intet mindre enn en perfekt blanding av sunt, salt, søtt og sterkt.
10min / 25min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
800 glaksefilet (delt i fingertykke strimler)
8 stkwraps
2 skivertørt brød
6 sssesamfrø
2 ssolivenolje
solsikkeolje (til steking)
Mangosalsa:
1 stkmoden mango
en halv stkrødl øk
2 stkvårløk (istedet for rødløk)
1 stkagurk
1 stkrød chili
en halv pottekoriander
1 stklime
Grønn salat:
småbladsalat
Ruccola-salat
agurk
grønt eple (i båter)
Sriracha-majones:
1 sssriracha saus
2 sslettmajones
4 ssgresk yoghurt naturell (evt. lettrømme)
1 sshvitvinseddik
salt og kvernet pepper
Fremgangsmetode
Del mangoen i to, så i små terninger. Ha det i en salatbolle.
Hakk løk/vårløk i små biter/tynne skiver og hakk chili. Bland med mangobitene.
Skrell og del agurken på langs. Skrap ut kjernehuset med en teskje og del strimlene en gang til på langs før du deler i terninger og har det i bollen.
Hakk koriander og del limen i to. Vri en teskje rundt i limebitene over salatbollen, slik at saften blir presset ut. Ha i hakket koriander og bland sammen. Sett til side.
Tørk laksen litt med kjøkkenpapir og kutt i biter. Ha laksen i en bolle med noen ss olivenolje. Krydre lett med salt og pepper og bland med hendene.
Ha brødskiver og sesamfrø i en foodprosessor og kjør til smuler. Hell over i bollen med laks og bland med hendene.
Varm smør/olje på middels til høy varme, legg i laksebiter og stek raskt, 1 minutt på hver side.
Bland alle ingrediensene til sriracha-majones sammen i en bolle, smak til med salt og pepper.
Server laks i tortilla med mangosalsa, grønn salat og sriracha-majones.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆