laks
Laks med crème fraîche, blåmuggost og valnøtter
Laks smaker kjempegodt med kremet ostelokk av blåmuggost og crème fraîche. Velg gjerne økologisk laks som du finner hos Coop Mega.
10min / 10min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
600 glaks (eller ørret, gjerne økologisk)
125 gblåmuggost
2 sscrème fraîche
2 sshakket persille
1 pkaspargestopper
1 pksukkererter
1 håndfullvalnøtter
Fremgangsmetode
Sett ovnen på 160 grader og legg fiskestykkene på stekeplate eller i en ildfast form.
Mos osten med en gaffel og rør inn crème fraîche til en jevn blanding. Crème fraîche skiller seg ikke selv om den blir varmebehandlet. Hakk persillen og rør inn i osteblandingen.
Fordel osteblandingen over fiskestykkene. Smak til med pepper.
Mens fisken baker i ovnen, skyller du grønnsakene og woker dem raskt i en panne. Rist valnøttene. Fisken er ferdig etter cirka 10 minutter.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆