laks
Laks med wokede grønnsaker og kokos
Kan det friste med en asiatisk vri? Nyt smaken av kokosmelk, lime og chili i denne raske og sunne retten. Grønnsakene kan byttes ut med en pakke wokgrønnsaker på travlere dager. Server sammen med eggenudler, pasta eller kokt ris.
10min / 10min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
600 glaksefilet
1 stkgulrot
2 stilkervårløk
en halv stkpaprika
1 boksminimais
en halv stkrød chili
2 ssrapsolje
2 dlkokosmelk
1 dlfiskebuljong
1 tscurry paste
1 stklime
Fremgangsmetode
Skjær laksen i serveringsstykker og legg dem på bakepapir på stekebrett. Dryss over salt og litt pepper og stek i ca. 4 minutter ved 180 °C.
Skjær grønnsakene i strimler og stek dem i rapsolje i panne eller wokpanne. Tilsett karripasta, buljong og kokosmelk. Smak til med salt og limeskall og limesaft.
Server kokosgrønnsakene til den stekte laksen, gjerne sammen med nudler eller kokt ris.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆