laks
Laksepanne med parmesan
Med matbloggerens hemmelige tvist oppleves laksen som nesten helt ny. Stikkordet er: Umami.
15min / 30min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
3 porsjoner
500 glaksefilet
en halv stkpurreløk (i tynne staver)
1 stkrødløk (i skiver)
4 stkgulrøtter (i tynne staver)
300 gcréme fraîche
1 dlmelk
100 gparmesan (revet)
1 klypesalt og pepper
1 dæsjlitt sitronsaft
Fremgangsmetode
Fres grønnsakene i litt smør/olje til løken er blank.
Hell over crème fraîche, melk og laks i mindre biter. La det småkoke 5-10 minutter under lokk til laksen begynner å bli gjennomstekt.
Ta deretter laksen ut av panna og tilsett revet parmesan. La sausen koke et par minutter og smak til med salt, pepper og eventuelt litt sitronsaft.
Ha laksen tilbake i panna, dryss over litt ekstra parmesan og grovkverna pepper, og server straks.
Tilbehør: Det meste av tilbehør passer: Ris, kokt potet, potetmos, bakt søtpotet, søtpotetmos, søtpotetfries, pasta, quinoa etc. Bruk det du har tilgjengelig og har lyst på!
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆