laks
Laksetartar med eplesalat og pepperrotrømme
Rå laks er så digg! Bland den med rødløk, revet pepperrot og sitron til en fin-fin middagsrett som passer like godt til hverdag og helg. Server gjerne med eplesalat med gressløk og fersk pepperrotkrem for å få maksimalt ut av smakene.
15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
300 glaksefilet
1 stkrødløk
1 sspepperrot
1 dlolivenolje
en halv stksitron
1 klypesalt og pepper
Dette trenger du til eplesalat:
1 stkgrønt eple
5 ssgressløk
2 stkhjertesalat
1 dæsjolivenolje
1 tssitronsaft
1 klypeflaksalt
Dette trenger du til pepperrotrømme:
2 dlrørosrømme
1 sspepperrot
1 klypesalt
Fremgangsmetode
Kutt laksefilet i små terninger.
Finkutt rødløk, og riv pepperrot.
Press sitronsaften.
Bland alt sammen og smak til med salt, pepper og sitronsaft.
Slik lager du eplesalat
Kutt eplet i tynne strimler.
Finhakk gressløk.
Hjertesalat rives i grove biter. Bruk gjerne annen salat som ruccola, frisé eller romano.
Bland alt sammen og smak til med sitron, olivenolje og salt.
Slik lager du pepperrotrømme
Pisk sammen fersk pepperrot og rømme til en fast krem.
Smak til med salt.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆