Ovnsbakt laks med fennikel og tabbouleh
Laks er en takknemlig fisk. De fleste liker rosa fisk, og den passer med masse ulikt tilbehør. Fennikel og en smaksrik bulgursalat fra Midtøsten er et spenstig følge.
20min / 20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
800 glaksefilet (i skiver, med skinn, ev. ørretfilet)
2 stkfennikel (i båter)
1 stksitron (i båter)
3 ssextra virgin olivenolje
1 tstørket gressløk
1 tsgrovt flaksalt
en halv tspepper
1 dlrevet parmesan
1 ssfinhakket gressløk (fersk)
Dette trenger du til tabbouleh:
200 gbulgur
1 stkslangeagurk (i små terninger)
3 stktomater (i små terninger)
3 stkvårløk (finsnittet)
30 gfersk mynte (finhakket)
30 gfersk bladpersille (finhakket)
en halv dlextra virgin olivenolje
1 stksitron (saft og revet skall)
1 feddhvitløk
1 tsfennikelfrø (ristede)
1 klypesalt og pepper
Dette trenger du til urtedressing:
en halv dlmajones
1 dllettrømme
1 tssitronsaft
1 stksitron (revet skall)
3 ssfrisk gressløk (finhakket)
1 ssfrisk koriander (finhakket)
1 feddhvitløk (presset eller finhakket)
1 klypesalt og pepper