laks
Sushi bowl
I hverdagen er det ikke tid til å lage sushibiter eller makiruller, så en sushi bowl er løsningen. Fyll den med ris, grønnsaker og fisk.
5min / 10min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
4 dlHurtigris
3 sseddik
1 tssukker
en halv tssalt
600 glaksefilet
4 sssoyasaus
2 stkavokado
1 stkagurk
2 stkvårløk
4 tssesamfrø
Fremgangsmetode
Kok 4 dl ris etter anvisning på pakken. Rør sammen 3 ss eddik, 1 ts sukker og ½ ts salt og vend inn i risen mens den er varm.
Gni 600 g fersk laksefilet med 2 ss soyasaus og stek på begge sider i en panne på høy varme i ca. 1 minutt på hver side. La laksen hvile i 2 minutter og skjær i tynne skiver.
Skrell 2 avokadoer, fjern steinen og del i skiver. Del 1 agurk i tynne strimler og finsnitt 2 vårløk.
Fordel kokt ris i 4 boller. Topp med lakseskiver, avokado, agurk og vårløk. Ha over 2 ss soyasaus og dryss sesamfrø på toppen.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆