laks
Taco med laks og hjemmelaget tortilla
Selvfølgelig kan du spise taco flere ganger i uka! Prøv å lage taco med marinert laks og hjemmelaget tortillalefser. Du vil ikke angre!
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
600 glaksefilet
2 tschilipulver
en fjerdedel tskajennepepper
3 tsspisskummen
2 tspaprikapulver
en halv tsSvart pepper
en halv tssalt
1 tshvitløkspulver
1 stkGrønn chili
2 stkhvitløksfedd
1 stken håndfull koriander (+ mer til topping)
1 ssolje
2 stkmodne avokado
1 dlyoghurt naturell
2 stklime
en halv stkspisskål
2 sssolsikkeolje
1 buntvårløk
4 tschilisaus (hot, etter smak)
Tortillalefser:
350 ghvetemel (-400)
en halv tssalt
1 tsbakepulver
2 og en halv sssolsikkeolje
2 og en halv dllunkent vann
Fremgangsmetode
Del laksen i terninger og legg det i en stor bolle.
Bland sammen alt krydderet. Chilipulver, spisskummen, kajennepepper, paprikapulver, pepper, salt og hvitløkspulver.
Strø det over laksen og vend bitene rundt så alle sider blir dekket av krydderet. La fiskebitene marineres mens du tilbereder resten av fyllet.
Lag så avokadokremen. Kjør først grønn chili, hvitløk, koriander og olje til en glatt paste i en blender eller foodprocessor.
Tilsett avokado og yoghurt naturell. Finrasp skall fra begge limene og tilsett saften fra en av dem. Kjør til en glatt krem. Smak til med mer lime om nødvendig.
Finsnitt spisskål, gjerne på en mandolin. Legg til side.
Varm solsikkeolje i en stekepanne. Stek fiskebitene i 2-3 minutter. Vend litt rundt på dem.
Kutt vårløk i skiver og grovhakk koriander.
Dander taco med avokadokrem og finsnittet kål i bunn. Topp med fiskebiter, vårløk, koriander og ønsket mengde hot chili sauce. Server med limebåter til.
Bland mel, salt og bakepulver i en kjøkkenmaskin. Bruk eltekrok.
Bland sammen olje og lunket vann, og tilsett litt etter litt. Elt til deigen samles til en fast ball rundt eltekroken.
Ha litt mel på benken og elt deigen for hånd i et par minutter, til den er myk og smidig.
Trill en lang pølse og del i 12 emner. Trill kuler av emnene og klem disse flate med hendene. Dekk til med et kjøkkenhåndkle og la det hvile i 15 minutter.
Varm en stekepanne, gjerne støpejern, til medium høy temperatur.
Kjevle ut så flatt du klarer og stek en lefse av gangen i tørr stekepanne i ca 1 minutt på hver side, eller til de har gylne flekker. Hvis de får luftbobler underveis klemmer du dem flate med en stekespade.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆