laks
Thai fiskesuppe med laks i rød curry
Laks smaker nydelig i supper. Denne krydrede thai-suppen med rød curry, kokosmelk, ingefær, chili, sitrongress og koriander er enkel både å lage og like. Ikke la deg skremme av de mange ingrediensene, den tar likevel bare en halvtime å lage.
30min / 10min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
400 glaks
1 feddhvitløk
20 gfersk ingefær
1 stilksitrongress
2 stkchili
2 ssolje
2 ssrød currypaste
4 dlkokosmelk
6 dlfiskebuljong
125 ggrønn asparges
125 ghvit asparges
1 nevefrisk koriander
1 dæsjsoyasaus
1 klypesalt
Fremgangsmetode
Skrell hvitløken og skjær den i skiver. Vask én chili og del den i to. Knus sitrongresset for å få ut smaken. Stek hvitløk, chili, sitrongress og ingefær i 1 ss varm olje.
Rør inn karripasta og hell over kokosmelk og fiskebuljong. Småkok i ca. 20 minutter.
Skrell den hvite aspargesen og den nederste tredjedelen av den grønne . Dampkok den hvite i 10 minutter, tilsett den grønne og damp i ytterligere 8 minutter. Avkjøl litt og skjær dem diagonalt i mindre biter.
Skyll laksen og tørk forsiktig av den. Del den i store terninger. Stek den forsiktig i litt olje og salt. Sil suppen. Vask den andre chilien og hakk den i små ringer. Legg laks og asparges i suppen og småkok i 5 minutter over lav varme.
Smak til med soyasaus og dryss over koriander.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆