Til hovedinnhold
fisk og sjømat

«Mini» rekesuppe med reker og erter

Lag en liten shot med rekesuppe med ingefær og chili og server den som en liten forrett eller som en del av en buffet.

«Mini» rekesuppe  med reker og erter

50min / 20min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

reker (skrelte, ta vare på skallet!)

rapsolje (eller annen nøytral olje)

finhakket chili

hvitløk (knust)

sitrongress (knust)

ingefær (finhakket)

hakket løk

gulrot (i skiver)

tomatpuré

tørr hvitvin

lime (skall og saft)

fløte (evt. 4 hvis nødvendig)

frosne erter (tint)

salt og pepper

Fremgangsmetode

Fres rekeskallet sammen med chili, hvitløk, sitrongress, ingefær, gulrot og løk i nøytral olje på høy varme i ca. 5 minutter.
Ha i tomatpureen, fres i ca. 1 minutt. Hell på hvitvinen, kok nesten helt ned. Ha på vann så det dekker. Kok opp.
La det trekke i ca. 30 minutter. Sil av. Kok ned til smakene kommer ordentlig frem.
Ha i fløten og kok den litt inn. Smak til med lime, salt og pepper.
Server i små skåler med reker og erter i bunnen, skum opp suppen, og topp med skummet.
TIPS! Ha i en skvett kald melk før du skummer suppen opp med med stavmikseren. Da skummer den bedre!

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆