Gravet ørret med dillstuede poteter og fennikelsalat
Gravet ørret er perfekt til julebordet, eller julelunsjen. Ørreten trenger noen dager i kjøleskapet, men er ikke vanskelig å lage, og kan til og med fryses ned så du kan lage den ukesvis i forveien. Servér med stuede poteter med dill, og frisk fennikelsalat for et skikkelig herremåltid!
30min / 45min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
4 porsjoner
Gravet ørret:
1 kgbenfri ørretfilet, med skinn
1 og en halv sssalt
1 sssukker
2 sssennepsfrø
2 ssakevitt
75 gFersk dill
Dillstuede poteter:
800 gsmåpoteter (kokefaste)
2 sssmør
2 sshvetemel
2 dlmelk
2 dlav kokevannet
en fjerdedel tssalt
en fjerdedel tshvit pepper
1 ssFersk dill (finhakket)
Fennikelsalat:
1 stkstor fennikel (eller to små, i tynne skiver)
2 stilkerstangselleri (i tynne skiver)
en halv stkgrønt eple (revet)
2 ssextra virgin olivenolje
1 sssitronsaft
en fjerdedel tssalt
en halv tsnykvernet pepper