ørret
Kremet rakfisktartar på blinis
Inviter til rakfisklag og server rakfisk på en litt ny måte. Rakfisktartar på myke deilige blinis får selv skeptikerne til å forsyne seg en gang til.
15min / 1t forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Blinis:
2 stkegg
3 dlmelk
15 gfersk gjær
1 og en halv dlsammalt speltmel
1 og en halv dlhvetemel
1 klypesalt
50 gsmeltet smør (avkjølt + smør til steking)
Rakfisktartar:
500 grakfisk
1 håndfulldill
en halv stkrødløk
1 begerrørosrømme
en halv stksitron (skall og saft)
1 klypenykvernet pepper (og evt. 1 klype salt)
Fremgangsmetode
Blinis
Skill eggeplommer og eggehviter og sett til side. Varm melken forsiktig til den er fingervarm, ca. 37 grader. Rør ut gjæren i melken.
Tilsett spelt, hvetemel og salt i melken og rør sammen til en jevn deig.
Visp sammen eggeplommene og rør inn i deigen. Dekk til bakebollen og la deigen heve i romtemperatur i 45 minutter.
Smelt smøret og avkjøl det helt. Rør smøret inn i deigen. Stivpisk eggehvitene og vend inn i deigen til slutt.
Stek små pannekaker i smør. Snu når pannekakene begynner å boble og er blitt gylne på undersiden.
Rakfisktartar
Kutt rakfisken i små terninger. Finhakk dill og rødløk, og bland sammen med rakfisken. Spar et par skiver løk og litt dill til garnityr.
Ha i rømme til du har en passelig konsistens. Rasp sitronskall og press sitronsaften over. Smak til med pepper og eventuelt litt salt om fisken ikke er salt nok i seg selv.
Server blinis med en klatt rømme i bunnen, en klatt rakfisktartar og topp med en skive rødløk og litt dill.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆