Til hovedinnhold
fisk og sjømat

Ovnsbakt torsk med mango-og avokadosalat

Ovnsbakt torsk med kryddermarinade er lettvint og god hverdagsmiddag. Med en frisk salat med mango og avokado får du en fest på en tirsdag!

Ovnsbakt torsk med mango-og avokadosalat

10min / 35min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du:

800gtorskefilet (eller skrei)

2tspaprikapulver

2tstørket persille

1tstørket oregano

1tschilipulver

1tshvitløkspulver

en halvtsspisskummen

en halvtssalt

en halvtspepper

en fjerdedeltskajennepepper

4ssolivenolje

Dette trenger du til avokado- og mangosalat:

4stkavokadoer (i små biter)

1stkstor mango (i små biter)

en halvstkfinhakket chili (gjerne mer hvis du liker litt sting)

2sslimesaft

4ssolivenolje

1pottekoriander (hakket)

Fremgangsmetode

Bland alle krydderne med 2 ss olivenolje og fordel over torskefiletene.
La fisken marinere på kjøkkenbenken i 30 minutter.
Varm ovnen til 180 grader.
Legg torskefileten på et stekebrett med bakepapir, drypp over resten av oljen og bak i ovnen i ca. 8 minutter, til fisken flaker seg og er ferdig.
Steketiden varierer med tykkelsen på torsken, bruker du torskeloin vil steketiden være litt lenger enn hvis du bruker halestykke.

Slik lager du avokado- og mangosalat

Bland avokado, mango og chili.
Visp sammen limesaft og olivenolje og hell over.
Bland inn koriander og server.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn