Til hovedinnhold
torsk

Ovnsbakt torsk med mango-og avokadosalat

Ovnsbakt torsk med kryddermarinade er lettvint og god hverdagsmiddag. Med en frisk salat med mango og avokado får du festsmaker på en vanlig hverdag!

Ovnsbakt torsk med krydret marinade servert på grå tallerken med koriander og limebåter. Tallerken med mango- og avokadosalat i bakgrunnen.

15min / 35min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du:

800gtorskefilet (eller skrei)

2tspaprikapulver

2tstørket persille

1tstørket oregano

1tschilipulver

1tshvitløkspulver

en halvtsspisskummen

en halvtssalt

en halvtspepper

en fjerdedeltskajennepepper

4ssolivenolje

Avokado- og mangosalat:

4stkavokadoer (i små biter)

1stkstor mango (i små biter)

en halvstkfinhakket chili (gjerne mer hvis du liker litt sting)

2sslimesaft

4ssolivenolje

1pottekoriander (hakket)

Fremgangsmetode

Bland alle krydderne med 2 ss olivenolje og fordel over torskefiletene.
La fisken marinere på kjøkkenbenken i 30 minutter.
Varm ovnen til 180 grader.
Legg torskefileten på et stekebrett med bakepapir, drypp over resten av oljen og bak i ovnen i ca. 8 minutter, til fisken flaker seg og er ferdig.
Steketiden varierer med tykkelsen på torsken, bruker du torskeloin vil steketiden være litt lenger enn hvis du bruker halestykke.

Avokado- og mangosalat

Bland avokado, mango og chili.
Visp sammen limesaft og olivenolje og hell over.
Bland inn koriander og server.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit