Til hovedinnhold
fisk og sjømat

Pannestekt kveite med ovnsbakte rødbeter

Inviter til fest med kveite, uimotståelig smørsaus og ovnsbakte rødbeter. Garantert god stemning!

Pannestekt kveite med ovnsbakte rødbeter

30min / 20min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du til ovnsbakte rødbeter og poteter:

4sssmør

2ssfersk rosmarin (finhakket)

500grødbeter

500gpoteter

1tsflaksalt

en halvtsnykvernet pepper

1stkgrønt eple (i små terninger)

50gvalnøtter (grovhakket)

1ssflytende honning

Dette trenger du til beurre blanc:

1stksjalottløk (finhakket)

1 og en halvdltørr hvitvin

1sssoyasaus

2ssmatfløte

100gsmør i terninger

1klypepepper (smak til)

Dette trenger du til kveiten:

4stkkveite i skiver (ca. 800 gram)

1ssflaksalt

2sssolsikkeolje

2sssmør

1klypepepper

Fremgangsmetode

Start med tilbehøret: Sett ovnen på 220˚C. Smelt smør i en liten gryte og rør inn finhakket rosmarin.
Skrell rødbetene. Potetene skylles og tørkes godt. Bruk en mandolin eller skarp kniv til å skjære i tynne skiver (3 mm).
Smør en ildfast form med litt av det smeltede smøret. Legg 5 og 5 skiver med vekselsvis rødbeter og poteter i et pent mønster.
Pensle godt med mesteparten av smøret og krydre med salt og pepper. Stek grønnsakene på rist midt i ovnen i ca. 20 minutter.
Rør epleterninger og valnøtter sammen med resten av rosmarinsmøret og fordel utover grønnsakene sammen med honning. Stek videre til alt er mørt og godt stekt (ca. 30 minutter totalt).
Lag sausen: Kok opp sjalottløk, hvitvin og soyasaus i en kasserolle. La det koke uten lokk til væsken er redusert til halvparten.
Tilsett fløte og smør i terninger mens det piskes godt. Hold sausen under kokepunktet - sausen må ikke koke opp etter smøret er tilsatt, da vil den skille seg. Smak til med pepper og hold varm til fisken er klar.
Stek fisken: Dryss salt på kveiteskivene og la dem ligge i 15 minutter. Skyll av saltet og tørk godt med kjøkkenpapir.
Varm olje i en stekepanne på middels sterk varme. Krydre kveitekotelettene med pepper og stek i 2-3 minutter på den ene siden.
Snu fiskeskivene, tilsett smøret og senk varmen. Øs med smøret til kveita er gjennomstekt (2-3 minutter). Server med en gang sammen med grønnsaker og god saus.
Er det ikke plass til alle fiskeskivene i panna samtidig, kan de ferdigstekte kveiteskivene holdes varme i en tildekket ildfast form i ovnen på 120˚C.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn