Til hovedinnhold
fisk og sjømat

Poke à la Prix

Dette er hurtigmaten som har alt. Poke er kjapt å lage, sunt for kroppen og får smaksløkene til å danse hula.

Poke à la Prix

20min / 20min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du:

200gris (valgfri type)

2stkavokado

1stkrødløk

1stkmango

en halvstklime

Laks og marinade:

400gfersk laksefilet ((husk: om det er villaks, skal den fryses i 24 timer før bruk)

1ssrevet ingefær

1feddhvitløk

1sssesamolje

1dlsoyasaus

Chilimajones:

2ssmajones

1stkrød chili

Fremgangsmetode

Kutt fisken i terninger, og bland den sammen med revet eller finhakket ingefær og hvitløk, sesamolje og soyasaus. Tilsett saften fra en halv lime rett før servering.
Kutt avocadoen og mangoen i terninger, og finhakk rødløken. Bland dette sammen med fisken.
Deretter koker du risen og putter den oppi en bolle før fordeler fisk, frukt og grønt over.
Del chilien på langs, og fjern frøene. Finhakk chilien, og rør sammen med majonesen.

Tips!

Fisken blir bedre om den får stå noen timer i marinaden, men du kan også lage den rett før du skal spise. Et fint tips er å marinere fisken dagen før eller om morgenen den dagen du skal spise poke.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn