Til hovedinnhold
fisk og sjømat

Reker med 3 deilige tilbehør

Når sola skinner er det ekstra hyggelig å invitere til rekelag på terrassen. Hva med å lage nytt tilbehør til rekene? Mangosalsa, srirachamajones og persillepesto vil garantert sette fart på rekefesten.

Reker med 3 deilige tilbehør

30min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du til mangosalsa:

mango

rødløk

hvitløk

fersk koriander

Grønn chili

lime

Dette trenger du til persillepesto:

pinjekjerner

persille

hvitløk

parmesan

olivenolje

Dette trenger du til srirachamajones:

egg

eddik

sennep

nøytral olje ( raps eller solsikke)

salt

limesaft

sriracha (hot chilisaus, smak til)

Til servering:

reker

landbrød

avokadoer

agurk

lime

Fremgangsmetode

Start med å lage mangosalsaen slik at smakene får satt seg litt mens du tilbereder resten av tilbehøret.
Skrell og del mango i små terninger. Finhakk rødløk og hvitløk, koriander og grønn chili. Bland alt sammen og skvis saften av ½ lime over til slutt.
Lag så persillepestoen. Start med å riste pinjekjernene i en varm og tørr panne. Pass på så det ikke svir seg!
Ha persilleblader i en blender eller foodprocessor sammen med pinjekjernene, hvitløksfeddet, raspet parmesanost og halvparten av olivenoljen. Kjør til alt er finhakket, og spe på med resten av olivenoljen til du har ønsket konsistens.
Majonesen lages enkelt med en stavmikser og en høy, smal beholder. Disse følger ofte med stavmikseren, men ellers kan et litermål brukes.
Ha hele egget, eddik og sennep i beholderen og sett stavmikseren nedi. Hell oljen i beholderen og skru på. Beveg stavmikseren sakte rett oppover. Majonesen vil tykne på ca 1 minutt.
Til slutt smaker du til med en klype salt, en skvis lime og smaker til med ønsker mengde sriracha.
Sett frem rekene og kutt opp landbrød. Del avokadoen i skiver og agurk i strimler. Del lime i båter.
Hvis du bruker frosne reker, la dem gjerne tine over natten. Legg avispapir i en dyp langpanne og spre rekene utover.
Du kan også bruke hjertesalat i stedet for brød. Riv bladene av ved roten, skyll og tørk dem og fyll dem med reker, nesten som et tacoskjell.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆