reker og scampi
Kraft på rekeskall
Går rekeskallet rett i søpla? Da går du glipp av noe godt! Kok kraft på rekeskallet, så kan du lage de herligste supper og sauser senere.
1t / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
1 porsjoner
rekeskall
3 ssnøytral olje (soya eller solsikke)
1 stkløk (finhakket)
3 feddhvitløk (hakket)
1 stkfenikkel (liten, grovhakket)
10 stkpepperkorn
1 tsmalt koriander
2 sstomatpuré
Fremgangsmetode
Finn fram en stor kasserolle. Ha i olje og mykne løk og hvitløk i oljen på medium varme noen minutter. Tilsett tomatpuré og rør. Legg i fennikel, pepper og korianderfrø.
Nå kan du helle i rekeskallene. Fyll på vann så det dekker et par cm over rekeskallene. Kok opp og senk temperaturen.
Sett på lokk og la trekke på lav temperatur (3-4) i en time. Skum av urenheter med en øse etter en halvtime.
Sil av kraften over i rene glass. Du kan velge å øse av fettlaget på toppen, men det er ikke nødvending.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆