Til hovedinnhold
sild

Tomatsild til jul

For mange blir ikke julefrokosten komplett uten minst én type julesild på bordet. Tomatsild er både enkelt å lage, og holder seg fint noen uker i kjøleskapet.

Tomatsild til jul fylt på to Norgesglass med nellik, laurbærblad og rødløk. Glassene står på trefjøl med tørkede krydder rundt, og en gavelapp som kan festes på glasset.

15min / 0min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

1 porsjoner

120gketchup

2sssolbærsirup

2ssrapsolje

3ss7% eddik

1ssvann

1sssukker

en halvtsgrovmalt pepper

1klypesalt

1stkrødløk (i tynne skiver)

250gkryddersildfileter

4stknellikspiker

1stklaurbærblad

Fremgangsmetode

Rør sammen ketchup, solbærsirup, rapsolje, eddik, vann og sukker. Smak til med rikelig med pepper, og salt om nødvendig.
Skjær rødløken i tynne ringer. Bruk gjerne mandolin dersom du har det.
Tørk kryddersildfiletene med kjøkkenpapir og del i ca. 2 cm brede biter.
Legg løk og sild lagvis på glass med lokk. Oppskriften gir ca. ett glass á 5 dl.
Fordel nellikspiker i lagene og legg laurbærbladet ca. midt i glasset.
Hell tomatsausen over sildebitene, sett på tett lokk og oppbevar kjølig. Tomatsilden er klar etter ett døgn.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit