sild
Tomatsild til jul
For mange blir ikke julefrokosten komplett uten minst én type julesild på bordet. Tomatsild er både enkelt å lage, og holder seg fint noen uker i kjøleskapet.
15min / 0min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
1 porsjoner
120 gketchup
2 sssolbærsirup
2 ssrapsolje
3 ss7% eddik
1 ssvann
1 sssukker
en halv tsgrovmalt pepper
1 klypesalt
1 stkrødløk (i tynne skiver)
250 gkryddersildfileter
4 stknellikspiker
1 stklaurbærblad
Fremgangsmetode
Rør sammen ketchup, solbærsirup, rapsolje, eddik, vann og sukker. Smak til med rikelig med pepper, og salt om nødvendig.
Skjær rødløken i tynne ringer. Bruk gjerne mandolin dersom du har det.
Tørk kryddersildfiletene med kjøkkenpapir og del i ca. 2 cm brede biter.
Legg løk og sild lagvis på glass med lokk. Oppskriften gir ca. ett glass á 5 dl.
Fordel nellikspiker i lagene og legg laurbærbladet ca. midt i glasset.
Hell tomatsausen over sildebitene, sett på tett lokk og oppbevar kjølig. Tomatsilden er klar etter ett døgn.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆