skalldyr
Frutti di mare – italiensk skalldyrpasta
Frutti di mare betyr rett og slett «havets frukter», og det er jo nettopp det du får i denne skalldyrpastaen. Havets delikatesser rett på tallerkenen!
10min / 10min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
350 gspaghetti (300-400g)
8 stkkamskjell
1 pkkokte scampi (200 g)
1 stknett blåskjell
20 stkcherrytomater, delt i to
4 ssExtra virgin olivenolje
2 sshakket persille + mer til servering
2 feddhvitløk, hakket
en halv stkrød chili, hakket
salt og pepper
Fremgangsmetode
Kok pastaen. Ta vare på pastavannet.
Stek kamskjellene ca 20 sekunder på hver side på høy varme i litt olje til de har fin og gyllen skorpe. Salt og pepre.
Ha olivenoljen i panna og tilsett hvitløk og chili. Rør i et halvt minutt, slik at oljen tar til seg smak.
Ha blåskjellene og tomatene i panna og sett på lokk til skjellene har åpnet seg.
Tilsett et par spiseskjeer med pastavann og scampiene og kok opp. Vend inn pastaen. Salt og pepre og dryss masse persille over.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆