Til hovedinnhold
skalldyr

Frutti di mare – italiensk skalldyrpasta

Frutti di mare betyr rett og slett «havets frukter», og det er jo nettopp det du får i denne skalldyrpastaen. Havets delikatesser rett på tallerkenen!

Frutti di mare - italiensk skalldyrpasta servert i hvit kjele med spaghetti kamskjell, blåskjell, reker og ferske urter. Stripete kjøkkenhåndkle og tresleiv på siden.

10min / 10min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

350gspaghetti (300-400g)

8stkkamskjell

1pkkokte scampi (200 g)

1stknett blåskjell

20stkcherrytomater, delt i to

4ssExtra virgin olivenolje

2sshakket persille + mer til servering

2feddhvitløk, hakket

en halvstkrød chili, hakket

salt og pepper

Fremgangsmetode

Kok pastaen. Ta vare på pastavannet.
Stek kamskjellene ca 20 sekunder på hver side på høy varme i litt olje til de har fin og gyllen skorpe. Salt og pepre.
Ha olivenoljen i panna og tilsett hvitløk og chili. Rør i et halvt minutt, slik at oljen tar til seg smak.
Ha blåskjellene og tomatene i panna og sett på lokk til skjellene har åpnet seg.
Tilsett et par spiseskjeer med pastavann og scampiene og kok opp. Vend inn pastaen. Salt og pepre og dryss masse persille over.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit