skalldyr
Grillspyd med skalldyr
Grillspyd med skalldyr og grønnsaker er super grillmat. Ha krabbe, reker, sopp, chili og grønnsaker på spidd og pensle dem med en god grillsaus. Server med ris eller nanbrød.
15min / 30min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
12 stkkrabbeklør (renset men hele)
18 stkreker (ferske)
10 stkvillreker (grillede)
10 stkshiitakesopp (eller sjampinjonger, stekt)
8 stkpadrones (grønn chili eller biter av grønn paprika, grillet)
1 stkfennikel (delt i tynne båter, grillet)
Til pensling:
1 dlsoyasaus
1 dløsterssaus
1 stklime (saften av)
1 stkhvitløkfedd (revet)
1 tschilisaus
1 sskoriander (finhakket)
4 dråpersesamolje
Fremgangsmetode
Træ alle ingrediensene på spyd. (Lag gjerne hull i krabbeklørne med et metallspyd eller en liten kniv på forhånd.)
Rør sammen ingrediensene til pensling.
Grill spydene kort tid på høy varme, de skal kun bli varme. Pensle før og etterpå.
Server gjerne med ris eller grillede nanbrød ved siden av.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆