skrei

Kremet fiskesuppe med bakt skrei, reker og grønnsaker

Benytt sjansen når det er skreisesong og lag en god, hvit fiskesuppe helt fra bunnen av, med hjemmelaget fiskekraft, masse grønnsaker og ovnsbakt skrei.

Kremet fiskesuppe med bakt skrei, reker og grønnsaker servert i hvit suppebolle på grønn skål med smurte rundstykker ved siden av. Dekket middagsbord med skje, liten skål med salt og vannglass.

1t 20min / 15min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

1stkskreihode og bein

1lvann

400ggrønnsaker (blandet gulrot, sellerirot, purreløk, i biter)

4dlmatfløte

1ssmaisenna (hvis du vil ha suppen litt tykkere)

400gskrei (i biter)

1dæsjsalt og pepper

20greker (renset)

2sshakket gressløk

2sshakket persille

Fremgangsmetode

Kok hode og bein i 1 liter vann i 20–30 minutter. Sil godt og kok inn væsken til ca. 6 dl. Det skal ikke fosskoke, bare trekke.
Tilsett grønnsakene og la dem koke i kraften i 2 minutter. Tilsett fløte og ev. maisennamel hvis du vil ha suppen tykkere.
Krydre skreien med salt og pepper og bak fisken i ovnen på 120 °C i 20 minutter.
Anrett suppen på tallerkener, ha i grønnsaker, reker og skrei. Topp med hakkede urter.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit