skrei
Skrei med chorizo og mandelpotetpuré
Skal du diske opp en deilig rett til kjæresten din eller gjøre ekstra stas på en god venn, lager du denne retten med skrei med chorizo og potetpuré.
30min / 20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
2 porsjoner
Dette trenger du:
400 gskreifilet (du kan også bruke torsk)
en halv lvann
en fjerdedel dlsalt
1 sssolsikkeolje
en halv stkchorizopølse (eller bacon)
en halv stkgranateple
1 sshakket bladpersille
en halv stksitron
1 klypesalt og pepper
Mandelpotetpuré:
5 stkmandelpoteter
en fjerdedel dlfløte
2 sssmør
1 klypesalt og pepper
Fremgangsmetode
Forvarm stekeovnen til 200 grader.
Legg fiskestykkene i vann tilsatt salt og la dem ligge i 15 minutter.
Brun fisken i olje. Legg stykkene deretter over på stekebrett og etterstek dem i ovn i ca. 4 minutter til de er gjennomstekt.
Skjær pølsen i små terninger og stek dem til de er gylne og sprø i stekepanne.
Ta kjernene ut av granateplet og rør dem sammen med finhakket persille og revet sitronskall.
Mandelpotetpuré
Skrell poteter og skjær dem i skiver eller terninger. Kok dem møre i usaltet vann.
Hell kokevannet av og damp potetene til de er helt tørre, for å få en lett, fin purè.
Mos dem og spe på med fløte. Rør inn smør, og smak til med salt og pepper.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆