Til hovedinnhold
skrei

Skrei med chorizo og mandelpotetpuré

Skal du diske opp en deilig rett til kjæresten din eller gjøre ekstra stas på en god venn, lager du denne retten med skrei med chorizo og potetpuré.

Skrei servert på en liten metallpanne med ferske urter, granateplefrø og baconbiter på toppen. Pannen står på blått tøystykke på et hvitt bord, med bestill i bakgrunnen.

30min / 20min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

2 porsjoner

Dette trenger du:

400gskreifilet (du kan også bruke torsk)

en halvlvann

en fjerdedeldlsalt

1sssolsikkeolje

en halvstkchorizopølse (eller bacon)

en halvstkgranateple

1sshakket bladpersille

en halvstksitron

1klypesalt og pepper

Mandelpotetpuré:

5stkmandelpoteter

en fjerdedeldlfløte

2sssmør

1klypesalt og pepper

Fremgangsmetode

Forvarm stekeovnen til 200 grader.
Legg fiskestykkene i vann tilsatt salt og la dem ligge i 15 minutter.
Brun fisken i olje. Legg stykkene deretter over på stekebrett og etterstek dem i ovn i ca. 4 minutter til de er gjennomstekt.
Skjær pølsen i små terninger og stek dem til de er gylne og sprø i stekepanne.
Ta kjernene ut av granateplet og rør dem sammen med finhakket persille og revet sitronskall.

Mandelpotetpuré

Skrell poteter og skjær dem i skiver eller terninger. Kok dem møre i usaltet vann.
Hell kokevannet av og damp potetene til de er helt tørre, for å få en lett, fin purè.
Mos dem og spe på med fløte. Rør inn smør, og smak til med salt og pepper.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit