Til hovedinnhold
skrei

Smak* Lutefisk med hjemmelaget ertestuing

Lutefisk er en ordentlig tradisjonsrett, og lager du en hjemmelaget ertestuing til blir måltidet enda bedre!

Smak* lutefisk, poteter, hjemmelaget ertestuing, bacon og grønne urter på en hvit tallerken med sølvkant på vinrød stoffserviett. Sølvbestikk og salt og pepperbøsser ved siden av.

45min / 12t forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du:

3kgSmak* Lutefisk

3sssalt

150gSmak* Tørrsaltet bacon

800gpoteter

Hjemmelaget ertestuing:

300gtørkede grønne erter

4sssmør

1tssalt og pepper (smak til)

Fremgangsmetode

Hjemmelaget ertestuing

Legg ertene i vann over natten.
Skift vannet og kok ertene myke.
Pisk ertene til puré, og rør inn smør. Smak til med salt og pepper.

Lutefisk

Del lutefisken i porsjonstykker, og legg de med skinnsiden ned i en langpanne eller ildfast form. Dryss over 1 ss salt pr. kg fisk og la det stå en times tid for å trekke ut væske.
Slå av væsken, dryss litt mer salt over og dekk over med aluminiumsfolie. Bak ved 200 °C i stekeovnen, til fisken flaker seg. Beregn ca. 15 min pr. kg. lutefisk.

Servering

Sprøstek baconet, og kok potetene møre.
Servér med bacon, poteter og hjemmelaget ertestuing.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit