skrei
Smak* Lutefisk med hjemmelaget ertestuing
Lutefisk er en ordentlig tradisjonsrett, og lager du en hjemmelaget ertestuing til blir måltidet enda bedre!
45min / 12t forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
3 kgSmak* Lutefisk
3 sssalt
150 gSmak* Tørrsaltet bacon
800 gpoteter
Hjemmelaget ertestuing:
300 gtørkede grønne erter
4 sssmør
1 tssalt og pepper (smak til)
Fremgangsmetode
Hjemmelaget ertestuing
Legg ertene i vann over natten.
Skift vannet og kok ertene myke.
Pisk ertene til puré, og rør inn smør. Smak til med salt og pepper.
Lutefisk
Del lutefisken i porsjonstykker, og legg de med skinnsiden ned i en langpanne eller ildfast form. Dryss over 1 ss salt pr. kg fisk og la det stå en times tid for å trekke ut væske.
Slå av væsken, dryss litt mer salt over og dekk over med aluminiumsfolie. Bak ved 200 °C i stekeovnen, til fisken flaker seg. Beregn ca. 15 min pr. kg. lutefisk.
Servering
Sprøstek baconet, og kok potetene møre.
Servér med bacon, poteter og hjemmelaget ertestuing.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆