Til hovedinnhold
fisk og sjømat

Spicy krabbekaker med hjemmelaget chiliremulade

Det finnes ikke bedre kosemat om høsten enn deilige, sprø krabbekaker. Dyppet i spicy chiliremulade er det som å ta en kulinarisk snarvisitt til Sørstatene.

Spicy krabbekaker med hjemmelaget chiliremulade

40min / 1t forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du til krabbekaker:

egg (stort, pisket)

majones

Worcestershiresaus

sitronsaft

dijonsennep

cajunkrydder

malt paprikapulver

revet hvitløk

vårløk (finhakket)

krabbekjøtt (hvitt, f.eks. Lofoten Hvitt krabbekjøtt naturell)

brødrasp

salt

rapsolje til steking

Dette trenger du til chiliremulade:

rød paprika (renset)

rød chili (med frø)

hvitvinseddik

søt sennep (grov)

majones

revet hvitløk

salt

Fremgangsmetode

Start med krabbekakene: Bland sammen egg, majones, Worcestershiresaus, sitronsaft, sennep, krydder og revet hvitløk i en blandebolle.
Rør inn finsnittet vårløk, krabbekjøtt og 2/3 av brødsmulene. Smak til med salt. Pass på å ikke jobbe for mye med farsen.
Del krabbefarsen i 8 like store porsjoner og form til ca. 2 cm tykke kaker. Sett i frysen i 30 minutter (ev. i kjøleskapet i 4 timer eller natten over).
Lag remuladen: Forvarm ovnen til 250˚C. Del paprika og chili i to på langs og legg med snittsiden ned på bakepapirkledd stekebrett. Sett paprikaen inn først, den tar lengst tid, totalt 30 minutter.
Legg inn chilien når det er 15 minutter igjen og stek til skinnet mørkner og begynner å boble.
La paprika og chili avkjøles noen minutter i en brødpose eller lignende. Det gjør det enkelt å dra av skinnet. Fjern frøene på chilien for en mildere remulade.
Bruk food processor eller stavmikser og kjør bakt paprika og chili sammen med hvitvinseddik, sennep, majones og hvitløk til en myk saus. Smak til med salt om nødvendig. Hvis sausen blir for sterk kan den dempes med litt sukker.
Stek krabbekakene: Varm opp olje i en stekepanne på middels sterk varme. Vend krabbekakene i de resterende brødsmulene og stek 4-5 minutter på hver side.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆