fisk og sjømat
Taco med fisk
Høres det fristende ut med en ny vri på fredagskosen? Prøv taco med fisk eller fiskeburger, da vel!
10min / 20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Marinade:
2 sschiliflak
1 dlsitronsaft
1 stkhvitløksfedd
2 ssolivenolje
2 tssukker
litt salt
litt pepper
Chili- og tomatsalsa:
20 stkcherrytomat
en halv stkrød chili
en halv stklime (saften av)
1 ssolivenolje
2 stkavokado
200 gsalat (strimlet)
8 stktortilla lefser
600 gfiskefilet
Fremgangsmetode
Bland sammen chiliflak, sitronsaft, finhakket hvitløk, olje, sukker, salt og pepper. Bruk gjerne et ekstra fedd hvitløk.
Bruk f.eks. hyse, laks eller torsk. Del fisken i biter, vend inn og la den marinere i blandingen i ca. 5 minutter.
Del tomatene i biter, hakk chili og bland med litt olje og limesaft.
Stek fisken raskt i en varm panne med litt olje, ca. 3-4 minutter.
Rømme er veldig godt til fisketaco. Denne fiskeretten kan fint serveres med grove tortillas eller ris i stedet.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆