fisk og sjømat
Temaki med ørret og sommerens grønnsaker
Sushi er digg, og temaki, små kremmerhus også kalt sushi rolls, er lett å lage selv. Fyll dem med laks eller ørret, sushiris, chilisaus og grønnsaker. Topp dem med urter og knasende sprø reddikskiver.
1t forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Marinert ørret:
150 gørretfilet (eller laks i tynne skiver)
1 sssoyasaus
1 sssriracha (eller chilsuaus)
2 stkvårløk (finsnittet)
8 tssesamfrø
Til servering:
300 gsushiris
4 stknori (flak)
en halv stkagurk (i tynne skiver)
4 stkreddiker (i skiver)
reddikspirer (blomster og urter)
wasabi (og soyasuas)
Fremgangsmetode
Bland fisken med ingrediensene under "Marinert ørret".
Kok risen som vist på pakken. (Riskoker gir best resultat.)
Del noriarkene i to og legg på ca. ½ cm lag med ris. Legg på marinert fisk og strimlede grønnsaker. Rull sammen til 8 små kremmerhus. Topp med spirer, blomster og urter. Server med wasabi og soyasaus.
Tips! Temakirullene kan også fylles med ørret eller laks, avokado, vårløk, mango og ristede sesamfrø.