Til hovedinnhold
fisk og sjømat

Thai fiskesuppe med laks i rød curry

Laks smaker nydelig i supper. Denne krydrede thai-suppen med rød curry, kokosmelk, ingefær, chili, sitrongress og koriander er enkel både å lage og like. Ikke la deg skremme av de mange ingrediensene, den tar likevel bare en halvtime å lage.

Thai fiskesuppe med laks i rød curry

30min / 10min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

400glaks

1feddhvitløk

20gfersk ingefær

1stilksitrongress

2stkchili

2ssolje

2ssrød currypaste

4dlkokosmelk

6dlfiskebuljong

125ggrønn asparges

125ghvit asparges

1nevefrisk koriander

1dæsjsoyasaus

1klypesalt

Fremgangsmetode

Skrell hvitløken og skjær den i skiver. Vask én chili og del den i to. Knus sitrongresset for å få ut smaken. Stek hvitløk, chili, sitrongress og ingefær i 1 ss varm olje.
Rør inn karripasta og hell over kokosmelk og fiskebuljong. Småkok i ca. 20 minutter.
Skrell den hvite aspargesen og den nederste tredjedelen av den grønne . Dampkok den hvite i 10 minutter, tilsett den grønne og damp i ytterligere 8 minutter. Avkjøl litt og skjær dem diagonalt i mindre biter.
Skyll laksen og tørk forsiktig av den. Del den i store terninger. Stek den forsiktig i litt olje og salt. Sil suppen. Vask den andre chilien og hakk den i små ringer. Legg laks og asparges i suppen og småkok i 5 minutter over lav varme.
Smak til med soyasaus og dryss over koriander.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn