torsk
Fiskegrateng med fersk spinat og cheddar
Fiskegrateng er middagen som både små og store elsker. Dessuten er det enkelt å lage selv, og smaker ekstra godt som hjemmelaget!
30min / 30min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
70 gmargarin
70 ghvetemel
5 dlmelk
4 stkegg
600 gtorsk (kokt og saltet)
4 dlmakaroni (gjerne fullkorn)
1 pkbabyspinat (eller finhakket purre/vårløk)
1 tssalt
en fjerdedel tsmalt muskat
en halv tsmalt sort pepper
70 gstrøkavring
50 gcheddar
Fremgangsmetode
Lag tykk hvit saus av smeltet margarin som du isper med hvetemel og tilsetter litt og litt melk mens du rører bort klumper. Avkjøl.
Skill eggene, ha plommene i sausen. Bland inn fisk, makaroni og spinat. Smak til med krydder.
Stivpisk eggehvitene, vend forsiktig inn. Ha blandingen i smurt ildfast form.
Dryss over knust strøkavring og revet cheddar. Stek på midterste rille ved 180 grader, ca. 30 min.
Server med kokte poteter, smeltet smør og grønn salat.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆