torsk
Fiskegryte med karri
Fiskegryte med karri i sausen er full av smak. Det er en fiskemiddag som mange kommer til å like – barna også.
35min / 10min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
4 porsjoner
1 sssmør
1 feddfinhakket hvitløk
1 tsfersk revet ingefær
1 tsKarri
1 ssgaram masala
1 sstomatpuré
3 dlkremfløte
3 stkgulrøtter
100 gsopp
3 sscrème fraîche
500 gtorskefilet (skinn- og benfri) (400-500g til 4.porsjoner)
1 klypesalt og pepper
Fremgangsmetode
Sett stekeplata på middels/høy varme.
Ha litt smør i en stekepanne sammen med hvitløk, ingefær og krydder og la frese litt før du tilsetter tomatpuré og freser noen sekunder til.
Hell over fløte og la det putre noen minutter.
Skjær gulrot i små terninger og sopp i passe store biter og ha det i panna.
La det småkoke i 20-25 minutter til gulrøttene er møre.
Rør inn crème fraîche. Smak til sausen med salt og pepper.
Skjær fisken i passe store munnfuller og legg i sausen. La den trekke i sausen i 4-5 minutter på hver side, til den er gjennomkokt.
Fiskegryta kan du servere både ris og naanbrød, pluss naturell yoghurt eller raita.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆