torsk
Kokt juletorsk med hjemmelaget sandefjordsmør
Dampet torsk med smeltet smør eller sandefjordsmør, bacon og gulrøtter, er fantastisk godt til jul, og et deilig avbrekk fra all den tunge og fete julematen.
15min / 20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
4 skivertorsk (ca. 1 kg)
1 lvann
1 sssalt
2 stklaurbærblader
Sandefjordsmør:
3 dlfløte
100 gsmør i terninger
1 tssitronsaft
1 klypesalt
1 klypepepper
3 ssfinhakket persille
Fremgangsmetode
Kok opp vann og salt i en vid kjele. Ha et par laurbærblad i vannet (kan droppes).
Legg torskeskivene i vannet så snart det har kokt opp. La fisken trekke ved kokepunktet til fiskekjøttet så vidt slipper beina.
Servér gjerne med kokte poteter og grønnsaker.
Sandefjordsmør
Kok opp fløten og kok inn til halvparten.
Skru ned varmen til rett under kokepunktet og pisk inn litt og litt av smøret i terninger. Fortsett å piske til du har vispet inn alt smøret. Pass på at det ikke koker, men at varmen ligger like under kokepunktet. Ellers vil det skille seg.
Smak til med sitronsaft, salt og pepper. Vend inn persille til slutt.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆